رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران بیان کرد: آنالیز و درخواست ما برای قیمت نان، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی بود، اما آنچه مصوب شد، افزایش ۵۲ درصدی است. به عنوان مثال، بر اساس آنالیز ما، قیمت یک نان سنگک تقریباً ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تمام میشود، اما قیمتهای فعلی بسیار پایینتر است.
به گزارش نبض صنعت، کرمی با تصریح بر اینکه چرخه گندم، آرد و نان در کشور کاملاً معیوب است، اظهار کرد: متاسفانه کسی برای اصلاح این چرخه نیامده است. در کشورهای اطراف، کشاورز گندم را میکارد، کارخانهدار آرد، گندم را از او میخرد و سپس با نانوا توافق کرده و آرد مورد نیازش را تأمین میکند؛ یعنی این چرخه کاملاً در اختیار بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه در ایران دولت گندم را به صورت تضمینی خریداری میکند، افزود: کارخانهدار آرد هر نوع گندمی را از کشاورز نمیخرد و نانوا نیز هر نوع آردی را تهیه نمیکند. ما اولاً باید این چرخه را اصلاح کنیم.
هیچکس از پرداخت یارانه راضی نیست
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران با تایید پرداخت یارانه ۲۵۰ همتی در حوزه نان، تصریح کرد: با وجود این حجم از یارانه، نه مردم راضی هستند، نه دولت و نه خود نانوایان که تولید کننده هستند.
وی در خصوص قیمتگذاری نان بیان کرد: آنالیز و درخواست ما برای نرخ نان، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی بود، اما آنچه مصوب شد، افزایش ۵۲ درصدی است. به عنوان مثال، بر اساس آنالیز ما، قیمت یک نان سنگک تقریباً ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تمام میشود، اما قیمتهای فعلی بسیار پایینتر است.
کرمی تنها راهکار و نسخه شفابخش برای این حوزه را پرداخت مستقیم یارانه ۲۵۰ همتی به مصرفکننده نهایی دانست و گفت: باید یارانه به خود مردم پرداخت شود و در مقابل، حوزه گندم، آرد و نان اصلاح قیمت شده و اجازه داده شود رقابت شکل بگیرد. وقتی رقابت ایجاد شود، قطعاً کیفیت و تعادل قیمت به وجود خواهد آمد.
انتهای پیام