پیش‌بینی قیمت دلار امروز 16 آبان

0
ارز
قیمت دلار در نیمه آبان ۱۴۰۱ برخلاف روزهای گذشته اندکی روند کاهشی داشت و برخلاف پیش‌بینی دیروز مبنی بر دلار ۳۶ هزار تومان اما امروز دوباره به کانال ۳۵ هزار تومان بازگشت. آیا روند قیمت دلار کاهشی است؟

به گزارش نبض صنعت، قیمت دلار در نیمه آبان ۱۴۰۱ اندکی عقب‌نشینی کرد و به نظر می‌رسد تلاش بازارساز برای مهار بازار ارز بیشتر شده است. در حالی که روز گذشته قیمت دلار وارد کانال ۳۶ هزار تومان شد و تا ۳۶ هزار و ۴۰۰ تومان هم پیش رفت اما قیمت دلار در نخستین ساعات گشایش بازار در محدوده ۳۵ هزار تومان آغاز به کار کرد.

در لحظه نگارش این گزارش دلار با قیمت ۳۵ هزار و ۹۵۰ تومان در بازار معاملات آزاد مبادله می‌شود و این اسکناس آمریکایی در پله‌های ۷ و ۸ و ۹ محدوده ۳۵ هزار تومان در نوسان است. در حالی که معامله‌گران بازار آزاد دلار قیمت دلار فردایی را ۳۵ هزارو ۹۷۰ تومان پیش‌بینی کرده‌اند قیمت‌ها در بازارهای موازی نیز سیگنال نزولی می‌دهند.

قیمت دلار هرات که روز گذشته ۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان بود امروز به قیمت ۳۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید و اندکی کاهشی بود. درهم امارات هم که شنبه ۱۴ آبان به محدوده ۱۰ هزار تومان نزدیک شده بود امروز با روند کاهشی قیمت به ۹ هزار و ۷۲۰ تومان رسید.

بنابراین از منظر قیمت دلار هرات و قیمت درهم،‌ می‌توان گفت که قیمت دلار فردایی باید روند نزولی داشته باشد.

بازگشت به کانال ۳۲ هزار تومان بعید است؟

هر چند روند قیمت دلار امروز ۱۵ آبان نسبت به نخستین روز هفته اندکی نزولی بود اما معامله‌گران بازار معتقدند بازگشت دوباره به محدوده ۳۲ هزار تومان بعید است مگر اتفاق و خبری با بار بسیار مثبت در بازار رخ دهد. از سوی دیگر کارشناسان سیاسی و روابط بین‌الملل معتقدند بازار به پالس‌های مثبت داخلی اعتنای چندانی ندارد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان ارزی عواملی چون سیگنال‌های منفی از سوی طرف‌های مقابل مذاکرات هسته‌ای برجام ،انتظارات تورمی ناشی از نااطمینانی‌های موجود در فضای بازار و تبدیل سپرده‌های بلندمدت به سپرده‌های جاری را می‌توان به عنوان محرک‌های افزایش قیمت دلار دانست.

با افزایش پلکانی قیمت دلار در چند روز گذشته تقاضا نیز در بازار ارز روند پرشتاب‌تری گرفته و این رشد تقاضا ناشی از افزایش سطح انتظارات تورمی در فضای معاملات روز‌های اخیر است. هر چند سخنان جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مبنی بر وجود شرایط بن‌بست در مذاکرات وین در روز‌های گذشته نیز توانست به‌شدت‌گرفتن انتظارات تورمی کمک کند.

سیگنال بانک مرکزی برای دلار بی‌اثر شد؟

در روزهای گذشته بانک مرکزی برای مهار قیمت دلار و سکه درصدد تهیه بسته‌های حمایتی جدید برآمد تا اخبار ناشی از این تدابیر سیگنالی باشد برای کنترل قیمت‌‌ها هر چند به عقیده برخی از تحلیل‌گران، بازار تاکنون پاسخ مناسبی به این بسته حمایتی نداده و همچنان در راستای افزایش نرخ حرکت می‌کند و روند کاهشی امروز را نیز چندان قابل توجه نمی‌دانند. باید دید با اجرایی شدن بسته‌های حمایتی بانک مرکزی و تلاش بازارساز برای روزهای آینده قیمت دلار در کدام کانال قرار خواهد گرفت؟

حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی درباره روند قیمت دلار طی روزهای گذشته گفت: در شرایطی که مولفه‌های اقتصادی در کشور تغیییر نکرده و مواردی نظیر درآمدهای ارزی دولت و تراز تجاری ملی که در تعیین قیمت دلار موثر است تغییری نکرده بنابراین دلیلی که قیمت دلار را افزایش داده اتفاقات خارج از بازار دلار بوده است.

بیشتر بخوانید : فنر دلار پرید یا پیچ و مهره برجام

او با تاکید بر این‌که روند فعلی قیمت دلار با وجود تورم و شرایط بازار قابل پیش‌بینی بود خاطرنشان کرد: در حالی که پیش از این بر موضوع برجام تاکید کرده بودم که اگر در ماه‌های شهریور و مرداد در موضوع برجام توافقاتی صورت نگیرد بعد از آن حتی اگر روند مذاکرات با موفقیت هم پیش رود اما ارزش چندانی برای دولت آمریکا نخواهد داشت. زیرا دولت آمریکا برای انتخابات کنگره می‌خواست از موضوع توافقات هسته‌ای ایران بهره‌گیری کنند.

جیهانی ضمن تاکید بر تاثیر تورم روی قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی افزود: فعلا بازار ارز تحت تاثیر اتفاقات سیاسی خاص است. همچنین عدم اطمینان به بازارهای سرمایه‌ای بلندمدت و تمایل برای خروج ارز و سرمایه از کشور بر بازار دلار فشار ایجاد کرده و تقاضای کاذبی را برای بازار دلار به‌ وجود آورده است.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید