عضو هیئت رئیسه كمیسیون اقتصادی مجلس با تأكید بر اینكه صنایع آببر باید به كنار دریاها منتقل شوند گفت: اگر قطب های بزرگ صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی و شهركهای صنعتی را در كنار دریا ایجاد كنیم هزینه تمام شده صنایع كاهش پیدا خواهد كرد.
به گزارش نبض صنعت، جعفر قادری با تاکید بر لزوم انتقال صنایع آببر به سواحل کشور، اظهار داشت: یكی از ظرفیت ها و توانمندی كشور ما دسترسی به دریاهای آزاد از طریق دریای عمان و خلیج فارس و دریای خزر است.
وی با اشاره به اینكه معمولاً درصد قابل توجهی از جمعیت همه كشورهای دنیا در سواحل و كنار دریاها زندگی می كنند افزود: دریا مساوی با تأمین غیر محدود آب و معادن و ذخایر دریایی است كه می تواند ظرفیت های فراوانی را برای كشور به ارمغان بیاورد.
عضو هیئت رئیسه كمیسیون اقتصادی مجلس اظهار كرد: متأسفانه ما در طول سال های گذشته از این ظرفیت و امكان بزرگ استفاده نكردیم و برای اینكه سواحل مان امن و آرام و سواحل توسعه یافته ای باشد از ظرفیت هایی دریایی استفاده نكردیم و عمده اشتغال ما در بخش های داخلی كشور است در صورتی كه اگر از ظرفیت سواحل كشور به درستی استفاده می كردیم مطمئناً خیلی از مسائل و مشكلات كنونی كشور را نداشتیم.
این نماینده مجلس با تأكید بر اینكه صنایع آب بر باید به كنار دریاها منتقل شوند گفت: ما اگر قطب های بزرگ صنعتی و همچنین مناطق ویژه اقتصادی و شهرك های صنعتی را در كنار دریاها ایجاد كنیم قطع به یقین هزینه تمام شده ی این صنایع به مراتب كاهش پیدا خواهد كرد.
قادری با بیان اینكه ایجاد شهرهای سكونتگاهی مشكلی را حل نمی كند اظهار كرد: ما اگر در ۳۱ استان كشور ظرفیت مناطق ویژه و شهرك های صنعتی را ایجاد كنیم اشتغال و درآمد بالا را برای همه استان ها به ارمغان خواهد آورد و بخش عمده ای از مشكلات اشتغال و درآمد سرانه مردم حل می شود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: در حال حاضر در بخش جنوبی دریای عمان و خلیج فارس مناطق آباد و توسعه یافته وجود دارد اما توسعه در بخش شمالی دریای عمان و خلیج فارس صرفاً به چند شهر محدود شده كه این هم ناشی از تعصبات در تعریف مرزهاست بنابراین اگر استان های مختلف ظرفیت های خود را در كنار دریا ایجاد كنند بسیاری از مسائل و مشكلات آنها حل خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه كمیسیون اقتصادی مجلس، بازنگری سیاسی و اقتصادی در تخصیص و توزیع منابع را ضروری دانست و گفت: هزینه تمام شده بابت انتقال آب شیرین شده به بخش های داخلی كشور هزینه قابل توجهی است ضمن اینكه تولیدات صنایع داخلی هم قابل رقابت با تولیدات كشورهای دیگر نیست اما اگر همین صنایع در كنار قرار بگیرند هزینه تمام شده پایین می آید و شرایط رقابتی مجموعه های صنعتی هم افزایش پیدا خواهد كرد.
انتهای پیام