لزوم واگذاری معادن به بخش خصوصی

0
معدن
معدن
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: در بحث اصلاحات بودجه سال آینده، ما دولت را مکلف کرده ایم پهنه های معدنی به بخش خصوصی واگذار شود، این کار می تواند به تأمین منابع درآمدی دولت منجر شود. همچنین در بحث مجوزهای حوزه اکتشاف هم مشکل وجود دارد که باید باید این مجوزها را صادر کند.

به گزارش نبض صنعت، مصطفی پوردهقان گفت: بودجه ای که دولت برای سال آینده به مجلس داده، سنتی و غیرشجاعانه است. در واقع همان بودجه سالهای قبل است که کمی تغییرات در آن اعمال کرده است. ابتکار، بهره وری و اصلاحات در آن دیده نمی شود. یا دولت در شروعش کارش است و وقتی برای این مسائل نداشته و یا اینکه ترس از تبعاتش دارد. انتظار بر این بود که دولت لایحه ای ارائه نکند که ۱۸۰۰ همت کسری عملیاتی دارد. انتظار ما این نبود که دولت کسری بودجه اش را با گران کردن کالاهای اساسی به صورت رسمی تأمین کند یعنی ۳۰ تا ۳۵ درصد بخواهد روی کالاهای اساسی افزایش قیمت بدهد.

وی افزود: در حوزه صنعت ما انتظار داریم دولت عدد خوبی را برای تجهیز و تأمین ماشین آلات معدنی در نظر بگیرد. ما اصلاحاتی را انجام دادیم. یکی از مسائلی که در حوزه های شهرستانی وجود دارد بحث عدم انتفاعی که مردم محل از آسیب های می بینند را هم دولت به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود ببینند که این را هم در اصلاحات مدنظر قرار دادیم.

نماینده مردم اردکان تصریح کرد: بحث بعدی واگذاری معادنی است که در اختیار دولت قرار دارند که یا در اختیار سازمان انرژی اتمی، ایمیدرو و یا سایر دستگاه های دولتی است که واگذاری نکرده اند. ما تکلیف کرده ایم که باید واگذاری های پهنه های معدنی به بخش خصوصی صورت بگیرد. این واگذاری های موجب ایجاد منابع درآمدی برای دولت می شود. چون پهنه معدنی های مذکور بکر هستند و در عین حال دولت تمایلی به واگذاری آنها هم ندارد یا حتی به قدری مسائل دولتی گسترده است که شاید برخی از دستگاه ها اطلاعی از وجودشان ندارند. حتی در حوزه اکتشافات هم این مشکل وجود دارد. یعنی پهنه هایی هستند که دولت مجوز اکتشاف نمی دهد. دولت در اینجا منظور حاکمیت است که بخشی از آن دولت و بخشی دستگاه های نظامی هستند. در بحث تأمین نقدینگی هم ما عدد خوبی را در جهت اینکه معدن داران و فعالین حوزه صنعت بتوانند نیازشان را از محل نقدینگی تأمین کنند، در نظر خواهیم گرفت.

عضو کمیسیون صنایع اظهار داشت: امروز دولت دچار کمبود گاز است و اولین جایی که گاز آنها را قطع می کند نیروگاه های گازی است بعد سراغ صنایع سیمانی، معدنی و فولادی می رود. این اقدام هم ضرر دارد و هم عدم نفع دارد. عدم برنامه ریزی صحیح، عدم آینده نگری در حوزه سرمایه گذاری انرژی منجر به این شده است. ما میزان تولید گازمان ۸۰۰ میلیون مترمکعب است ولی طبق آماری که من داریم حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب ما کمبود داریم، این ناترازی نیست، کمبود است. باید دولت میادین گازی را تقویت و موضوعات قیمتی را اصلاح کند که اینها نیازمند برنامه ریزی است و ما تا الان ندیدیم. البته شروع دولت است و امیدواریم این اتفاقات رخ دهد.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید