دبیر انجمن حبوبات ایران گفت: سال گذشته متوسط قیمت یک کیلوگرم حبوبات در ایران ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان بود که در برخی از این محصولات شاهد رشد قیمت ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی بودیم.
به گزارش نبض صنعت، عبدی افتخاری با بیان اینکه واردات حبوبات مشمول بر اخذ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده شده است، افزود: شورای عالی اقتصاد اعلام کرد واردات کالاهای اساسی چون نهاده دامی، برنج، غلات و شکر مشمول دریافت یک درصد مالیات بر ارزش افزوده میشود.
به گفته این فعال اقتصادی؛ حبوبات جزو کالاهای اساسی در نظر گرفته نشده است و اگر حبوبات مشمول اخذ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده شود بدون تردید شاهد افزایش نرخ آن در بازار داخلی خواهیم بود. هر چند بیش از 70 درصد از نیاز داخلی در کشور تهیه و تامین میشود اما افزایش نرخ حبوبات وارداتی در نرخ حبوبات داخلی نیز تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: بعد از افزایش نرخ سبد پروتئین خانوارها تمایل قشر آسیب پذیر جامعه برای مصرف حبوبات روند تصاعدی به خود گرفت، از اینرو امیدواریم حبوبات نیز در دسته کالاهای اساسی قرار بگیرد تا شاهد افزایش نرخ مجدد آن در سال جاری نباشیم. سال گذشته متوسط قیمت یک کیلوگرم حبوبات 50 تا 75 هزار تومان بود که در برخی از این محصولات شاهد رشد قیمت 70 تا 120 درصدی بودیم.
وی مصرف سرانه حبوبات برای هر نفر را حدود 8.5 تا 9 کیلوگرم دانست و افزود: 25 تا 30 درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود؛ حبوبات بعد از برداشت وارد بازار میشوند و تا یک سال بعد از تولید اگر شرایط اقلیمی و رطوبت هوا مناسب باشد میتوان آنها را نگهداری کرد در غیر این صورت شاهد افت کیفیت محصول خواهیم بود.
دبیر انجمن حبوبات ایران با اشاره به افزایش نرخ جهانی حبوبات، تصریح کرد: تغییر شرایط اقلیمی و خشکسالیها در میزان تولید کشورهای تولیدکننده تاثیر گذاشته است و میزان تولید حبوبات را کاهش داده است.
افتخاری نخود را تنها حبوبات صادراتی ایران دانست و افزود: رقم صادرات نخود قابل توجه نیست، در سال 99 حدود 355 هزار تن نخود به کشورهای پیرامونی از جمله افغانستان و پاکستان صادر کردیم. میزان صادرات نخود در 1400 نیز نزدیک به عدد صادرات سال 99 بود.
به گفته وی؛ صادرات نخود به صورت فلهای صورت میگیرد و بقیه حبوبات تولیدی نیاز کشور است و مصرف داخلی میشود.
این فعال اقتصادی ادامه داد: حبوبات از کانادا، روسیه، استرالیا، قزاقستان، ازبکستان و پرو وارد میشود. لوبیا چشم بلبلی از پرو، ازبکستان، ترکیه، روسیه و استرالیا وارد میشود. همچنین میزان تولید نخود سیاه در ایران کم است، از همین روی نخود سیاه وارد و در ایران تبدیل به لپه میشود.
دبیر انجمن حبوبات ایران در پایان گفت: تولید حبوبات در حد متعارف آب بر است.
انتهای پیام