مانع افزایش تولید خودرو و کاهش قیمتها چیست؟

0
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو کشور گفت: تعدیل قیمت قطعات خودرو باعث رشد تیراژ تولید خودروسازان و در نتیجه کاهش قیمت خودرو می شود.

به گزارش نبض صنعت، فرهاد بهنیا با بیان اینکه برای تحقق افزایش تیراژ و عرضه به بازار باید قیمت خودرو عادلانه و منطقی شود، تصریح کرد: مهمترین خواست ما از مسئولان است که با عادلانه کردن قیمت خودرو، قیمت قطعه سازان را نیز تعدیل کنند اقدامی که ضمن رشد تیراژ خودروسازان منجر به کاهش واقعی قیمت خودرو در بازار خواهد شد.

وی افزود: در واقع خودرویی که امروز با 30 تا 50 میلیون زیان تولید می شود باید با نرخ عادلانه عرضه شود بنابراین درخواست ما این است که همان گونه که وزیر در خصوص افزایش تیراژ تولید در سال 1401 صحبت می کنند زمینه تامین نقدینگی در این بخش را نیز اعلام کنند.

وی با تاکید بر اینکه در صورت عدم تعدیل قیمت قطعه سازان و تداوم آهنگ زیان سازندگان، بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل یا با کاهش تیراژ تولید مواجه خواهند شد، اظهار داشت: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت راهکاری برای برون ‎رفت از مشکلات نقدینگی فعلی این صنعت تدبیر نکند پیاده ‎سازی طرح افزایش تیراژ خودرو و کاهش قیمت خودرو امکان پذیر نخواهد بود.

سخنگوی انجمن قطعه سازان کشور با بیان اینکه امروز صنعت قطعه سازی به دلیل مشکل نقدینگی در افزایش تیراژ با چالش جدی مواجه شده است، بیان کرد: به دلیل افزایش قیمت هایی که در انتهای سال 1400 و اوایل سال 1401 در نرخ مواد اولیه و دستمزد و سایر هزینه ها رخ داده است مشکل نقدینگی در این صنعت دو چندان شده است در حالی که همچنان بحث تعدیل قیمت قطعات خودرو از مسائل بلاتکلیفی است که باعث گلایه های زیادی از سوی قطعه سازان شده است.

به گفته بهنیا مسئولان وزارت صمت در کنار توجه به موضوع فناوری در صنعت خودرو بهتر است در خصوص مسئله قیمت خودرو و تعدیل قیمت های قطعه سازان مباحثی را مطرح کنند در حالی که در ماه های اخیر هیچ اشاره ای به مسئله تعدیل قیمت های قطعه سازان نشده است.

منبع تامین نقدینگی برای افزایش تیراژ خودروسازان چیست؟

وی در همین ارتباط به تاکید وزیر صمت مبنی بر کاهش قیمت تمام شده خودرو و افزایش تیراژ تولید در سال جاری پرداخت و گفت: در شرایطی که کماکان خودروسازان برای پرداخت مطالبات قطعه سازان با مشکل نقدینگی مواجه هستند چگونه می توان به یکباره ظرفیت تولید قطعه سازان را دو برابر کرد در حالی که قطعه سازان برای افزایش تیراژ نیاز به خرید مواد اولیه دارند، مواد اولیه ای که فقط به صورت خرید نقدی انجام می شود. بنابراین قطعه سازان در سال جاری باید دو برابر سال گذشته افزایش سرمایه گذاری فقط در بخش تولید و خرید مواد اولیه داشته باشند تا امکان تحقق اهداف تولید فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه برای افزایش تیراژ تولید، باید بستر و زمینه های تامین نقدینگی در صنعت خودرو و قطعه سازی نیز فراهم شود، تصریح کرد: آیا در این شرایط سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی تمایلی به اجرای مصوبات و تامین نقدینگی خودروسازان و قطعه سازان و اختصاص تسهیلات به این صنعت دارد؟ سوالی که پاسخ آن به روشن است. بنابراین تاکنون از سوی سیاست گذار خودرویی هیچ منبعی برای تامین نقدینگی تعریف نشده است.

بیشتر بخوانید: مطالبات معوق بالای 4 ماه قطعه سازان به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید

بیشتر بخوانید: مصائب قطعه سازان/از فشار برای کاهش هزینه تولید تا فرار سرمایه ها به امارات و ترکیه

این مقام صنفی در انجمن سازندگان قطعات و مجموعه ای خودرو کشور تاکید کرد: در صورت تعریف محل تامین نقدینگی برای افزایش تیراژ، قطعه سازان متعهد می شوند که به سرعت با تامین مواد اولیه نسبت به افزایش تولید اقدام کنند.

بهنیا گفت: چنانچه طی تا دو سه ماه آینده فشار نقدینگی ادامه یابد و موضوع تعدیل قیمت قطعه سازان از سوی خودروسازان پیگیری نشود وضعیت قطعه سازان و پروسه تولید از وضع موجود بدتر خواهد شد. جریانی که مسلما کاهش عرضه و جهش قیمت در بازار خودرو را به دنبال خواهد داشت.

راهکارهای وزارت صمت برای کاهش قیمت خودرو عملی می شود؟

وی با اشاره به اینکه تولید با زیان به هیچ وجه منطقی نیست، افزود: اگر چه مذاکراتی در خصوص تعدیل قیمت ها صورت گرفته است اما خودروسازان به جهت قیمت گذاری دستوری با مشکل جدی مواجه هستند چنانچه آمارهای رسمی سال گذشته حاکی از زیان انباشته بیش از 50 هزار میلیارد تومان خودروسازان دارد.

وی در ادامه به موضوع کاهش قیمت تمام شده خودرو و 5 راهکار وزارت صمت در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: مسیر 5 ‌گانه‌ای در جهت کاهش قیمت خودرو برای خودروسازی کشور تبیین شده است از جمله کاهش هزینه‌های مالی تولید، کاهش هزینه تامین قطعات، مقیاس تولید و کاهش هزینه‌های سربار و … در حالی که کاهش هزینه مالی تولید برای کاهش قیمت تمام شده به کاهش بهره های بانکی باز می گردد موضوعی که بانک ها به رغم قوانین مربوط به نرخ بهره های بانکی حاضر نیستند یک ریال از بهره تسهیلات کم کنند بنابراین در چنین شرایطی آیا امکان کاهش هزینه مالی وجود دارد؟

سخنگوی انجمن قطعه سازان تاکید کرد: در صورتی که تمام ورودی و عوامل دخیل در تولید خودرو ثابت باشند با افزایش تیراژ میتوان شاهد کاهش هزینه مالی و قیمت تمام شده خودرو بود اما امروز که ورودی های صنعت خودرو با افزایش بیش از 40 درصدی مواجه شده است چگونه می خواهند کاهش هزینه مالی در این صنعت صورت گیرد.

عرضه خودرو در بورس کالا بهترین راهکار وضع موجود در بازار

بهنیا همچنین با توجه به نارضایتی جامعه از قیمت های موجود در بازار خودرو گفت: برای جلب رضایت مردم و پرکردن گپ قیمت کارخانه و بازار، تنها افزایش تولید و عرضه به بازار است که میتواند پاسخگو بوده و منجر به افت قیمت در بازار شود.

وی با اشاره به برخی توافقات در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا گفت: با توجه به تعیین قیمت بسیاری از کالاها و مواد اولیه تولید در بورس کالا، عرضه خودرو در بورس کالا نیز می تواند قیمت خودرو را به نرخ واقعی نزدیک کند و اگر این اتفاق رقم بخورد و نرخ خودرو نسبت به آن چیزی که خودروساز تولید می کند قیمت منصفانه تری پیدا کند انگیزه بیشتری به قطعه سازان و خودروسازان برای افزایش تولید خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه عرضه خودرو در بورس کالا از راهکارهای اساسی برای حل مشکل قیمت و بازار خودرو است، تصریح کرد: در شرایطی که هیچ دستگاه و نهاد متولی حاضر به تصمیم گیری در خصوص آزادسازی قیمت خودرو نیست بهترین راهکار وضع موجود عرضه خودرو در بورس است.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید