نیاز صنعت نساجی به واردات حداقل ۱۰۰ هزار تن پنبه در سال

0
مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار نیاز صنعت نساجی و تولید داخل، حداقل ۱۰۰ هزار تن پنبه در سال باید وارد شود.

به گزارش نبض صنعت، محمد حسین کاویانی در این خصوص اظهار داشت: سالانه حداقل ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است که ۷۰ تا ۸۰ هزار تن آن در داخل و مابقی از طریق واردات تأمین می‌شود.

به گفته او، زراعت پنبه از لحاظ اقتصادی در مقایسه با دیگر کشت‌ها سود آور نیست. به عنوان مثال عملکرد برداشت پنبه در هر هکتار ۲.۵ تن است که با سیب زمینی و دیگر محصولات قابل قیاس نیست.

کاویانی می‌گوید: قیمت پنبه تابع نرخ‌های جهانی است و به سبب آنکه کشورهای تولیدکننده پنبه به کشاورزان یارانه می‌دهند، نرخ آن در دنیا خیلی بالا نیست.

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: ماشین آلات برداشت پنبه بسیار گران است و تعداد ماشین‌های فعلی پاسخگوی این سطح کشت نیست که امیدواریم دولت حمایت‌های لازم در این ارتباط داشته باشد تا کشاورزان بتوانند ماشین آلات مورد نیاز وارد کنند.

پارسال با جنگ روسیه و اوکراین قیمت جهانی غلات و پنبه افزایش یافت به طوری که هر کیلو پنبه به ۳.۸ دلار رسید که به سبب تأمین بخش اعظم نیاز کشور از طریق واردات، قیمت پنبه داخل متأثر از نرخ پنبه خارجی است.

بیشتر بخوانید : واردات، قاچاق و تامین مواد اولیه؛ مهمترین چالش‌ صنعت نساجی

زراعت پنبه در اکثر استان‌ها رقیب جدی دارد به طوری که استان گلستان به عنوان مهم‌ترین استان تولیدکننده پنبه، زراعت شالی مهم‌ترین رقیب این محصول است. در حالی که آمارها نشان می‌دهد که تا قبل از واردات پنبه از سال ۸۲، سطح کشت شالی در مقایسه با پنبه کم بود که بعد از واردات، سطح زیرکشت پنبه به زراعت‌های دیگر اختصاص یافت.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید