سرمایه گذاری چگونه از طلا به تولید وارد می شود؟

0
نساجی بروجرد
سرمایه گذاری در تولید به عنوان موتور محرکه اقتصاد ایران از اهمیت بالایی برخوردار است اما سرمایه های سرگردان چگونه از طلا به تولید وارد می شوند؟

به گزارش پایگاه خبری نبض صنعت، محسن شاطرزاده کارشناس صنعت در یادداشتی نوشت: سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال ” سرمایه گذاری در تولید” نامیده شده است. انتخابی هوشمندانه و ضروری برای توسعه و پیشرفت کشورمان در مقطع کنونی.

بر مبنای گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور در سال ۱۴۰۳ به حدود ۹۵۰۰ همت رسیده و با نرخ ۲۸ درصد در حال افزایش است . به کارگیری مناسب حجم عظیم نقدینگی ۹۵۰۰ هزار میلیارد تومانی موجود در کشور در زمینه تولید خصوصا در شرایط تحریمی و عدم ورود سرمایه گذاری خارجی ، می‌تواند موجب تحول و انقلاب اقتصادی شده و رشد ۸‌درصدی مورد انتظار در اقتصاد کشور را محقق کند.

بر اساس گزارش تهیه شده توسط موسسه مکنزی آمریکا که در سال ۱۳۹۵ به سفارش وزارت اقتصاد دولت یازدهم تهیه شده بود (خلاصه گزارش به پیوست است) ، حجم نقدینگی موجود در ایران یک فرصت طلایی برای رشد یک تریلیون دلاری (۱۰۰۰ میلیارد دلار) در کشور ایجاد می‌کند که باید برنامه‌ریزان کشور به نحو احسن از آن استفاده کنند . بر اساس گزارش مکنزی شش نقطه قوت اقتصاد ایران که موجب ایجاد پتانسیل رشد هزار میلیارد دلاری در ایران می‌شوند عبارتند از :

۱- تنوع اقتصادی

۲- سطح بالای مشارکت در آموزش عالی و تعداد زیاد فارغ التحصیلان دانشگاهی

۳- طبقه مصرف کننده در حال رشد

۴- جمعیتی با نرخ شهر نشینی بالا

۵- فرهنگ کار آفرینی

۶- موقعیت ژئوپولیتک کشور برای همسایگان اطراف ایران.

لازمه بهره گیری از این پتانسیل عظیم، تهیه ابزارهای مالی و پولی مناسب توسط مراجع ذیربط خصوصا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای هدایت نقدینگی موجود به سمت سرمایه گذاری در تولید به جای خرید طلا و دلار است. کافی است ابزارهای مالی به گونه‌ای طراحی شوند که سودی بیشتر از نرخ تورم به مردم ارائه کنند، در آنصورت قطعا سرمایه های سرگردان مردم به جای طلا و دلار به سمت تولید سرازیر خواهند شد.

ارائه پروژه هایی زود بازده و با نرخ بازگشت سرمایه بیش از ۳۵ درصد می‌تواند محمل خوبی برای طراحی اینگونه ابزارهای مالی باشد و به موازات آن سیاست‌های دولتی، مشوق‌های اقتصادی، آموزش های مالی و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی از طرق مختلف زیر مورد توجه واقع شود:

۱. ایجاد مشوق‌های دولتی ،

۲. کاهش مالیات برای سرمایه‌گذاران تولیدی ،

۳. ارائه تسهیلات بانکی با نرخ بهره پایین ،

۴. حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک ،

۵. بهبود امنیت سرمایه‌گذاری ،

۶. ایجاد ثبات اقتصادی و کاهش تورم ،

۷. مبارزه با فساد و بهبود فضای کسب‌وکار ،

۸. تضمین حقوق مالکیت و امنیت حقوقی ،

۹. فرهنگ‌سازی و آموزش مالی ،

۱۰. ایجاد بازارهای مالی کارآمد ،

۱۱. توسعه بازار سرمایه (بورس، فرابورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری) ،

۱۲. ایجاد شفافیت در بازارهای مالی ،

۱۳. حمایت از تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) ،

۱۴. تشویق تولید داخلی و صادرات ،

۱۵. حمایت از تولیدکنندگان داخلی از طریق تعرفه‌های حمایتی،

۱۶. تسهیل فرآیندهای صادرات و کاهش موانع تجاری ،

۱۷. ارائه وام‌های کم‌بهره برای کسب‌وکارهای تولیدی ،

۱۸. استفاده از ابزارهای نوین مالی مانند فین‌تک‌ها .

جایگاه شهرداری ها در سرمایه گذاری برای تولید

شهرداری شهرهای بزرگ به ویژه تهران با توجه به امکانت و زیرساخت‌های در اختیار، جایگاه ویژه‌ای در تحقق شعار سال به منظور “سرمایه گذاری برای تولید” دارند . ذیلا چند پیشنهاد ارائه می‌شود:

۱- تشکیل صندوقهای سرمایه گذاری با نرخ سود ثابت بیش از ۳۰ درصد در بورس و به کمک بانک شهر به منظور اجرای پروژه های زود بازده و با نرخ بازگشت سرمایه بیش از ۳۵ درصد در زمینه های ساخت مسکن ، انرژی خورشیدی ، اقتصاد دیجیتال و توسعه دیجیتال مارکت‌ها ، هوشمند سازی شهری ، توسعه شرکتهای دانش بنیان و خصوصا فین تک ها و ….

۲- اختصاص اماکن متروکه و بلا استفاده شهری و بازسازی مناسب آنها در جهت استقرار شرکتهای دانش بنیان جوان

۳- تمرکز بر توسعه محلات و اجرای سیاست های محله محور و طراحی و اجرای پروژه های توسعه ای در محلات با تشکیل صندوقهای تامین سرمایه محلات و با سود ثابت بالای ۳۰ درصد و جمع آوری سرمایه های کوچک مردمی و صرف آنها در زمینه توسعه محلات خودشان

۴- طراحی و اجرای پروژه های مسکن ارزان قیمت در شهر تهران با تشکیل صندوقهای سرمایه گذاری مسکن و با نرخ سود ثابت بالای ۳۰ درصد و جمع آوری سرمایه های مردمی

۵- مولد سازی زمینها و امکانات بلا استفاده شهری که در اختیار شهرداری است ، با طراحی و اجرای پروژه های اقتصادی زودبازده و با استفاده از سرمایه های سرگردان مردم و تضمین سود بالای ۳۰ درصد به آنها

۶- طراحی و اجرای پروژه های بزرگ شهری به روش مشارکت خصوصی – دولتی

۷- طراحی و اجرای پروژه های پیشرفته و جذاب در زمینه هوشمند سازی شهری با استفاده از سرمایه های مردمی و پرداخت سود مناسب به سرمایه های مردمی

۸- توسعه بازارهای دائمی خود اشتغالی و تولیدات خانگی و صنایع دستی در سطح شهر تهران و خصوصا در محلات تهران

۹- توسعه بازارهای روز در محلات اعم از جمعه بازار و شنبه بازار و یکشنبه بازار و …… به منظور گسترش شبکه توزیع مردمی و کاهش دست واسطه‌‌های توزیع و ارزان سازی کالاها

۱۰- شبکه سازی و توسعه اقتصاد پلتفرمی در میان مردم خصوصا جوانان با توسعه سامانه های مناسب در بخش توزیع

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید