درج شناسنامه مبلمان در دستور کار سازمان استاندارد

0
مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد از برنامه ریزی برای درج شناسنامه بر روی مبلمان خبر داد و گفت: با این کار مشتری هنگام خرید از کیفیت و نوع مواد مورد استفاده در تولید مبلمان مطلع خواهد شد.

به گزارش نبض صنعت، میثم شکوری گفت: استاندارد صنایع غیرفلزی بخش بزرگی از صنایع زیربنایی شامل صنایع ساختمانی و معدنی، شیمی و پتروشیمی و پلمیر، نساجی، چرم، بسته بندی، نوشت افزار، مبلمان و صنایع وابسته را پوشش می‌دهد.

وی به قانون استاندارد اجباری صنایع غیرفلزی اشاره کرد و افزود: طبق ماده ۱۴ قانون تقویت توسعه نظام استاندارد، سازمان می‌تواند با تصویب شورای عالی استاندارد اجرای استاندارد یا بخشی از آن را که از نظر آئین‌های کار، ایمنی، حفظ سلامت عمومی، داشتن علامت حلال، حفظ محیط زیست، حصول اطمینان از کیفیت، حمایت از مصرف کننده و یا سایر جهات رفاهی و اقتصادی ضروری باشد با تعیین مهلت مناسب اجباری اعلام کند.

شکوری در خصوص روند اجرای استاندارد اجباری صنایع گفت: اجرای استاندارد اجباری هم اکنون با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد در برخی مواقع با درخواست از سوی سازمان‌ها و یا وزارتخانه ها، گاهی براساس قوانین مانند قانون محیط زیست و در مواردی براساس فعالیت‌های پژوهشی برمبنای خاص مصرف کننده به صورت کار تحقیقاتی در پژوهشگاه استاندارد طبق ماده ۱۷ قانون مذکور بررسی می‌شود و به این نتیجه می‌رسیم که به عنوان نمونه این موضوع در سطح کشور مشکلاتی از لحاظ کیفیت و یا حقوق مصرف کننده دارد که در این موارد نیاز به استاندارد اجباری را اعلام می‌کنیم.

مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد در خصوص استاندارد مبلمان گفت: در تولید مبلمان بخش‌هایی وجود دارد که به طور مستقیم از سوی مردم خریداری نمی‌شود به عنوان نمونه در هنگام خرید مبلمان، خریدار هزینه اجزای به کار رفته در تولید مبلمان مانند پارچه رومبلی و یا اسفنج پلی یورتان را به طور جزئی نمی‌دهد بلکه هزینه نهایی را پرداخت می‌کند. از این لحاظ مسئولیت ما پیچیده‌تر است در واقع برای رعایت حقوق مصرف کننده ما باید روی مواردی دست بگذاریم که مردم به عنوان مصرف کننده نهایی به طور مستقیم ناظر بر آن نیستند.

شکوری با بیان اینکه در استاندارد مبلمان از اجزا آغاز کرده ایم، افزود: کیفیت پارچه رومبلی به عنوان جز مهمی از مبلمان بسیار حائز اهمیت است که وزارت صمت هم اقدامات خوبی در این باره انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه تولید کنندگانی در این حوزه پارچه رومبلی از ما استاندارد تشویقی دریافت کرده اند؛ گفت: در مقابل بعضی تولیدکنندگان زیرپله‌ای هم داریم که استاندارد نگرفته اند و اجباری هم نبوده، اما اثر مستقیمی بر کیفیت محصولات تولیدکنندگان دارای نشان تجاری معتبر دارند و همین تولیدات بی کیفیت اثرات مخربی بر نشان‌های تجاری پارچه‌های رومبلی در کشور داشته است.

وی به استاندارد اجباری اسفنج پلی یورتان اشاره کرد و گفت: این اسفنج در انواع مبلمان اداری، خانگی، خودرو استفاده می‌شود پس در نتیجه باید یک کیفیت مشخص داشته باشند و استاندارد زمان و عمر مصرف را سپری کند.

مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد گفت: ما در حال حاضر برای درج شناسنامه یا برچسب بر روی مبلمان برنامه‌ای نداریم، ولی این موضوع را در دستور کار خود قرار می‌دهیم تا با درج این برچسب خریدار بتواند براساس اظهار صورت گرفته تصمیم گیری کند.

شکوری به استاندارد کالای خواب هم اشاره کرد و گفت: ما حدود یک سوم عمرمان را با کالای خواب شامل (تشک، پتو و بالشت) سپری می‌کنیم پس لازم است این محصولات استاندارد لازم را داشته باشند

مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد ادامه داد: هم اکنون استاندارد پتو اجباری است و در برچسبی که برروی آن الصاق شده مشخصات آن درج شده است.

شکوری به استاندارد اجباری تشک فنری نیز اشاره کرد و گفت: ما برای استاندارد این کالا اقداماتی را انجام داده ایم و با دارا بودن آزمایشگاه‌های مجهز در این زمینه، اجباری کردن استاندارد این محصول را در دستور کار داریم.

مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد در پایان بر لزوم اعمال استاندارد اجباری در کشور ما و چرایی نبود این نوع استاندارد در دیگر کشور‌های جهان، گفت: در بحث استاندارد یک مقوله به نام استاندارد داریم و یک مقوله به نام مقررات فنی (Technical Regulation)؛ استاندارد را معمولا کشور‌های صنعتی دنیا می‌نویسند و طوری این استاندارد را تالیف می‌کنند که صادراتشان راحت باشد و اگر بخواهند به کشوری که از لحاظ زیربنا‌های استاندارد قوی نیست محصولی را صادر کنند می‌گویند، من براساس این استاندارد کالای خود را صادر کردم، ولی اگر همان کشور بخواهد کالایی را به کشور مبنا صادر کند می‌گویند من دیگر طبق این استاندارد با شما کار نمی‌کنم و براساس مقررات فنی خودم کار می‌کنم که بسیار سختگیرانه است و اجازه واردات نمی‌دهند. در کشور ما استاندارد و مقررات فنی باهم دیده شده است اگر ما این استاندارد را اجباری می‌کنیم در واقع مثل این است که آن‌ها مقررات فنی شان را اجباری کرده اند.

شکوری اضافه کرد: اتحادیه اروپا مقررات مشخصی دارد ما اگر پوشاک طبق استاندارد ایزو هم تولید کنیم اجازه ورود نمی‌دهند و می‌گویند واردات کالا را براساس مقررات فنی ما انجام دهید و همین موضوع دستاویزی است که استاندارد‌ها در دنیا اجباری نمی‌شود، پس چرا ایران این کار را می‌کند؟ ما به این دلیل استاندارد‌ها را اجباری می‌کنیم، زیرا که نزدیک به مقررات فنی است و هم اکنون تفاوت خاصی میان استاندارد و مقررات فنی قائل نشده ایم و به همین دلیل به سمت استاندارد اجباری رفته ایم.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید