احتمال افزایش قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی

0
شهرک صنعتی

قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی بالا رفته است. از سال گذشته تاکنون موج گرانی به زمین‌های شهرک صنعتی رسید. آیا گرانی قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی ادامه‌دار است؟

به گزارش نبض صنعت، وضعیت تولید با وجود ممنوعیت برخی اقلام مواد اولیه و همچنین نوسان قیمت دلار چنگی به دل نمی‌زند. براساس آمارهای شهرک‌های صنعتی ایران، ۱۷ هزار واحد تولیدی راکد است.

برخی صنعتگران می‌گویند ممنوعیت واردات مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات و همچنین نوسان قیمت دلار در رکود واحدهای صنعتی نقش دارد. آیا افزایش قیمت زمین در مناطق شهری به شهرک‌های صنعتی هم سرایت کرده است؟

در این مورد مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران گفت: در برخی از شهرک‌های صنعتی، قیمت زمین را کارشناسان تعیین می‌کنند. بنابراین ممکن است هر روز قیمت زمین در این شهرک‌ها تغییر کند. کارشناس قیمت می‌گذارد و این زمین‌ها براساس مزایده به فردی که بالاترین هزینه را پرداخت کند، منتقل می‌شود.

علی رسولیان توضیح داد: احتمالا از فروردین سال آینده قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی افزایش پیدا کند. در شهرک‌های صنعتی تهران قیمت زمین براساس مزایده تعیین می‌شود.

وی بیان کرد: افزایش قیمت مسکن در کشور ارتباطی به افزایش قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی ندارد. تنها عاملی که در قیمت زمین شهرک‌های صنعتی نقش دارد، قیمت‌های تمام شده براساس خدمات صورت گرفته است.

قیمت زمین شهرک‌ها چگونه تعیین می‌شود؟

رسولیان ادامه داد: در برخی شهرک‌های صنعتی زمین فروشی نداریم؛ بلکه خدمات را می‌فروشیم. البته در مناطق محروم به دلیل اشتغالزایی صنعتگران، طبق قانون برای فروش زمین ۵۰ درصد تخفیف می‌دهیم.

سال آینده قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی چقدر بالا می‌رود؟ به گفته این مقام دولتی، قیمت زمین، شهرک به شهرک متفاوت است. در شهرک‌های صنعتی قیمت زمین براساس حق ارائه خدمات تعیین می‌شود. به عنوان مثال برای زیرساخت شهرک‌های صنعتی برای هر متر مربع ۳۱۳ هزار تومان هزینه می‌شود. یعنی زمین‌ها را آسفالت می‌کنیم و جاده می‌سازیم. برای هر لیتر آب نیز در هر سال حدود هزار و یک میلیارد تومان پرداخت می‌کنیم.

رسولیان ادامه داد: برای برق و گاز هر یک حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه می‌کنیم. بنابراین مجموع این خدمات تمام شده باعث می‌شود که قیمت زمین تعیین شود.

پیش‌تر علی رسولیان، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران از احیای هزار و ۶۸۹واحد تولیدی راکد در سال‌جاری خبر داد و گفته بود: فقط ۶۲‌درصد کل واحدهای راکد در کشور قابل احیا هستند.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید