کلیات طرح صیانت از فضای مجازی که روز گذشته به تصویب رسید موافقان و مخالفانی دارد. برخی فعالان بخش خصوصی، این طرح را عاملی برای افزایش مهاجرت از کشور به ویژه در بین کارآفرینان می دانند.
به گزارش خبرنگار نبض صنعت، کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در مجلس، روز گذشته کلیات طرح صیانت را به تصویب رساند.
افشین کلاهی، رییس کمیسیون کسب و کارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران در این مورد معتقد است: طرح صیانت از فضای مجازی باعث رشد مهاجرت کارآفرینان از کشور خواهد شد.
وی در مورد تصویب طرح صیانت از فضای مجازی و تاثیر آن بر تجارت و اقتصاد کشور اظهار داشت: تقریبا تمام بخش خصوصی و کاربران با طرح صیانت مخالفت کردند، کمپینی هم توسط عده زیادی امضا شد. ضمن اینکه قانونگذار نمایندگی مردم را دارد ولی قاعدتا باید به افکار عمومی توجه داشته و بر مبنای نظر مردم قانونگذاری کند ولی متاسفانه این اتفاق نیافتد.
وی افزود: طرح صیانت این امکان را میدهد تا رگولاتوری را در جایی که جای مناسبی هم نیست تجمیع کرده و قانونگذاری کند. در واقع این طرح به نوعی وزارت ارتباطات را که باید سیاستگذار باشد در مواردی حذف کرده و قدرت قانونگذاری را به فضای ملی فضای مجازی میدهد. یعنی قدرت یک مرکز زیردست شورایی که قرار است مسئول سیاستگذاری فضای مجازی باشد، با این طرح بیشتر میشود.
کلاهی تصریح کرد: در همه جای دنیا صحبت از این است که پهنای باند، سرعت و دسترسی را افزایش دهند. تاثیر مستقیم فضای مجازی و اینترنت بر افزایش GDP کشور در دنیا ثابت شده است. مقالات اقتصادی داریم که میگویند هرچه دسترسی و استفاده مردم از اینترنت بیشتر شود، رشد اقتصادی افزایش مییابد. وقتی ما راه مخالف را رفته و سعی میکنیم محدودیت در استفاده از فضای مجازی ایجاد کنیم، قطعا به کسب و کارها و اقتصاد ما آسیب میزند و برای کسب و کارها سختی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ما هم اکنون نیز در دسترسیها مشکل داریم که با اجرای این طرح این مشکلات بیشتر میشود، با این شرایط کار کسانی که در حوزه تجارت الکترونیک و ارتباطات فعالیت میکنند، بسیار سختتر میشود. همچنین برای کسانی که باید به شرکتها و سایتهای خارجی دسترسی داشته باشند مشکل ایجاد میشود. بنابراین این طرح تنها ایجاد مشکل برای بخش بزرگی از فعالان به ویژه در بخش فضای مجازی میکند.
رییس کمیسیون کسب و کارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران گفت: با طرح صیانت، رقابت از بین میرود و دسترسی بسیاری از افرادی که سالها کار و تلاش کردند و خودشان را در موقعیتی در پلت فرمهای خارجی قرار دادند که الان میتوانند مشتری داشته باشند، با مشکل جدی مواجه میشود. مثل این است که مغازه یک شخص را که با آن کار میکند را از او بگیرید. الان مجبور میشوند که به یک پلت فرم دیگر کوچ کرده و دوباره از اول همه چیز را شروع کنند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل تصمیمی که دیروز گرفته شد بسیار متاسف هستم، به بخش خصوصی وقت و اجازه صحبت کردن داده نشد. در آینده قطعا خواهیم دید که تصویب این یک طرح به تنهایی به چه میزان در رشد مهاجرت از کشور تاثیر خواهد داشت.
وی افزود: نمایندگانی از بخش خصوصی را به مجلس دعوت کردند اما حق حرف زدن نداشتند.
در این شرایط، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز اخیرا از مهاجرت بسیاری از کارآفرینان و سرمایه گذاران ایرانی به کشورهای دیگر به دنبال ناامیدی از اصلاح شرایط خبر داده و گفته بود: مهمترین دلیل نارضایتی فعالان اقتصادی، عمل نکردن مسئولان به وعدههایشان است.
وی با اشاره به وجود مؤلفههایی مانند تحریم، مشکلات سیاست داخلی، خودتحریمی ها، رشد نرخ تورم، افزایش حجم نقدینگی، سیلاب کسری بودجه دولتی، بی انضباطی مالی و فضای نامساعد کسب و کار در کشور، گفته بود: هر کدام از این موارد چنان قدرتی دارد که یک اقتصاد سالم و پویا را زمین گیر کند. البته از همه این موارد مهمتر حکمرانی نامطلوب، شرایط را سختتر کرده است.
انتهای پیام