تورم تولید 30 درصد؛گرانی مس 57 درصد!/جزئیات واگذاری ایران ترانسفو

0
مهدی صادقی، مدیرعامل ایران ترانسفو
مدیرعامل شرکت ایران ترانسفو با تشریح جزئیات طرح جدید کاهش ناترازی انرژی در کشور، گفت: تولید ترانسفورماتور با مشکل گرانی برخی مواد اولیه روبرو است و در شرایطی که تورم تولید 30 درصدی را تجربه کردیم، شاهد گرانی 57 درصدی مس در کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری نبض صنعت، مهدی صادقی در حاشیه بازدید خبرنگاران از کارخانه ایران ترانسفو در زنجان در یک نشست خبری با تشریح الزامات واگذاری ایران ترانسفو و اهمیت توجه به اهلیت شرکت خریدار، اظهار داشت: 4 هزار و 600 نفر به طور مستقیم در گروه فنی ترانسفو مشغول به کار هستند و 18 شرکت وابسته به این گروه را در تهران و زنجان داریم که از این تعداد، 6 شرکت دانش بنیان محسوب می شوند، 2 شرکت در زیست بوم فناوری و 8 شرکت نیز در حوزه خدمات پشتیبانی و انرژی های تجدیدپذیر فعال هستند.

وی تصریح کرد: هدف ایران ترانسفو طوری تعریف شده که این گروه صنعتی به یک تجهیزات ساز ارزش آفرین و توان افزا در زیست بوم توسعه صنعت برق و انرژی کشور و پیشرو در تراز جهانی تبدیل شود.

وی با بیان اینکه 85 درصد سهم بازار در اختیار گروه ایران ترانسفو است، گفت: سال گذشته افزایش سرمایه بیش از 50 درصدی را تجربه کردیم و در حال حاضر سرمایه ثبت شده شرکت 5 هزار میلیارد تومان است.

رشد 117 درصدی در تحقق بودجه امسال

صادقی ادامه داد: بودجه امسال ایران ترانسفو 22 هزار و 800 میلیارد تومان تعیین شده و تا پایان بهمن ماه 23 هزار و 700 میارد تومان فروش را به ثبت رساندیم و از رقم بودجه فراتر رفتیم و 117 درصد بودجه را محقق کردیم.

وی با اشاره به رشد 100 میلیون دلاری صادرات ایران ترانسفو طی سال جاری، گفت: فروش تجمعی امسال نسبت به سال قبل 61 درصد رشد داشته و افزایش 71 درصدی رشد در فروش گروه را داشته ایم.

وی افزود: میزان تسهیلات و LC غیرجاری ایران ترانسفو تا پایان دی 1402 معادل 1208 میلیارد تومان بود که با رشد 50 درصدی به رقم 796 میلیارد تومان در پایان بهمن 1403 رسید.

مدیرعامل ایران ترانسفو با اشاره رشد 49 درصد فروش این گروه صنعتی طی سال جاری نسبت به سال قبل، گفت: مطالبات گروه نیز رشد 21 درصدی را تجربه کرده و متوسط مدت زمان وصول مطالبات از 175 روز در سال 99 به 147 روز در سال جاری رسیده است.

کسب رتبه دوم در فروش 100 شرکت برتر

به گفته وی، ایران ترانسفو طی سال جاری توانسته رتبه دوم میزان فروش را در بین 100 شرکت برتر دریافت کند و بالاترین رتبه صادرات دانش بنیان را نیز از آن خود کرده است.

صادقی در ادامه با بیان اینکه در زمینه جلب رضایت مشتریان رقم 91 درصدی را در تولید و خدمات پس از فروش کسب کرده ایم، گفت: در سال جاری ساخت 3 دستگاه ترانسفورماتور 500 مگاولتی را داشتیم و البته ترانسفورماتور 600 مگاولت آمپری نیز در دست طراحی و تولید است. علاوه بر این، برای اولین بار در کشور تابلوهای برق بومی در صنعت نفت و پتروشیمی را طراحی و تولید کردیم.

طراحی جدید برای رفع ناترازی انرژی

وی همچنین با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در کشور، اظهار داشت: طبق طرحی که به مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری ارائه کردیم، امکان جایگزینی ترانس های توزیع برق با عمر بیش از 30 سال با ترانس های جدید طی 5 سال وجود دارد که کاهش 39 درصدی تلفات انرژی را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی، اجرای این طرح نیازمند سرمایه گذاری 700 مییون دلاری است و می تواند سالانه 288 میلیون دلار صرفه جویی در پرداخت یارانه سوخت به ازای نیروگاه 400 مگاولتی به همراه داشته باشد و علاوه بر این، از تولید 3 میلیون تن کربن نیز جلوگیری می شود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت ایران ترانسفو در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر گفت: میزان داخلی سازی در ساخت این نیروگاه ها هم اکنون 33 درصد است که تا اردیبهشت سال آینده به 55 درصد و تا پایان اسفند 1404 به 65 درصد می رسد، این در حالی است که شاهد تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به واردات تجهیزات ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر هستیم.

تورم تولید 30 درصد، گرانی مس 57 درصد!

صادقی همچنین با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تامین مواد اولیه تولید ترانسفورماتور در کشور، گفت: طی سال جاری تورم تولید در کشور به حدود 30 درصد رسید در حالی که شاهد رشد قیمت 57 درصدی مس بودیم. در عین حال، تسهیلات پرداختی نیز متناسب با نرخ تورم، رشد نداشته و کمبود منابع دولت و بودجه های عمرانی باعث افت سفارش گذاری ترانس در کشور شده است.

وی ادامه داد: امسال میزان تسهیلات پرداختی به ایران ترانسفورماتور رشد 13 درصدی را داشته در حالی که تورم در مقایسه با سال قبل افزایش 32 درصدی را تجربه کرده است.

کدام خریدار ایران ترانسفو، اهلیت دارد؟

وی در ادامه این نشست خبری در مورد مصوبه اخیر دولت برای واگذاری سهام ایران ترانسفو به بخش خصوصی به ازای بدهی دولت، به خبرنگار نبض صنعت گفت: طی دو دوره واگذاری سهام 32 درصدی دولت در ایران ترانسفو چیزی جز آثار مالی نامطلوب برای این شرکت نداشته و در حال حاضر سهام دولت به 15 درصد کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: واگذاری سهام دولت باید طوری اتفاق بیفتد که اشتباه قبلی دوباره تکرار نشود و واگذاری با توجه به اهلیت شرکت خریدار صورت گیرد. در این زمینه شرکت ساتکاب به عنوان یک سازمان توسعه ای در صنعت برق و با توجه به ارتباطاتی که با وزارت نیرو دارد می تواند نقش هماهنگ کننده داشته باشد. در این خصوص باید حتما اهلیت خریدار و اینکه در زنجیره صنعت برق فعال بوده باشد، مورد توجه قرار گیرد.

صادقی همچنین در مورد برنامه ایران ترانسفو برای تولید خوروی برقی گفت: دو سال پیش جواز تولید خودروی ون 7 نفره برقی صادر شد ولی برای سفارش گذاری این محصول مشکلاتی وجود دارد چرا که شهرداری ها خریدار این خودرو محسوب می شوند و برای پرداخت نرخ 2 میلیارد تومانی آن با مشکل روبرو هستند.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید