قیمت کالاهایی که مواد اولیه ریالی دارند، دلاری تعیین نشود

0
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه قیمت کالاهایی که مواد اولیه آن با ارز دولتی تامین می‌شود یا داخلی و ریالی است، نباید با دلار آزاد محاسبه شود، گفت: با وجود اینکه مواد اولیه موردنیاز تولید در برخی واحدهای تولیدی ریالی است اما محصول آن‌ها به دلار به فروش می‌رسد این در حالی است که قیمت محصول تولیدی باید متناسب با بهای مواد اولیه تعیین شود.

به گزارش نبض صنعت، عبدالناصر درخشان درباره بنگاه‌های تولیدی که مواد اولیه را ریالی دریافت می کنند اما محصول تولیدی آن‌ها متناسب با نرخ دلار به فروش می‌رسد، گفت: با وجود اینکه مواد اولیه موردنیاز تولید در برخی واحدهای تولیدی ریالی است اما محصول آن‌ها به دلار به فروش می‌رسد این در حالی است که قیمت محصول تولیدی باید متناسب با بهای مواد اولیه تعیین شود.

وی ادامه داد: قیمت محصولاتی که مواد اولیه آن‌ها ریالی بوده یا با ارز دولتی تامین می‌شود، متناسب با این نرخ‌ها قیمت‌گذاری شود؛ هرچند این بنگاه‌ها ادعا می‌کنند که هزینه تمام شده کالای تولیدی آن‌ها به تناسب قیمت ارز افزایش می‌یابد اما باید به این نکته نیز توجه کرد که ما به دنبال زیان بنگاه‌های اقتصادی نیستیم بنابراین واحدهای تولیدی باید با لحاظ این هزینه‌ها و با توجه به اینکه بسیاری از هزینه‌های تولید مانند نیروی کار، انرژی و… ریالی است، قیمت کالای خود را محاسبه کنند.

وی با بیان اینکه قیمت کالایی که مواد اولیه آن با ارز دولتی تامین می‌شود یا داخلی و ریالی است، نباید با دلار آزاد محاسبه شود، اضافه کرد: البته متاسفانه با رشد نرخ ارز در کشور تمامی کالاها مانند مسکن و حتی محصولاتی که تولید داخل هستند، نیز تصاعدی افزایش  قیمت پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: باید سازوکار وجود داشته باشد که تولیدکننده‌ای که مواد اولیه را ریالی دریافت می‌کند و دستمزد کارگر و هزینه انرژی آن نیز ریالی است، کالا را دلاری به دست مصرف‌کننده و صنایع پایین دست نرساند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با طرح این پرسش که مگر بنگاه‌هایی که محصولات خود را براساس نرخ دلار به فروش می‌رسانند، دستمزد کارگر خود را دلاری پرداخت می‌کنند؟ افزود: ما انتظار داریم این بنگاه‌ها شرایط اقتصادی کشور را در نظر بگیرند که برای کنترل و نظارت در این زمینه باید سازوکاری دقیقی وجود داشته باشد؛ چه بسا در بازارهای مختلف سایر کشورها، قیمت این محصولات در بازار تعیین می‌شود اما در این کشورها کارخانه‌ای مانند فولاد به ازای برق، آب و گاز خود یارانه نمی‌گیرد و از آن استفاده نمی‌کند.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید