در شرایطی که کارخانه های سیمان با دپوی تولیداتشان روبرو هستند، دولت قصد دارد از تولیدکنندگان بابت صادرات کلینکر (ماده اولیه سیمان) مالیات دریافت کند.
به گزارش نبض صنعت، ساخت و ساز در ایران به دلیل نوسان نرخ ارز و بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی قعلا متوقف است. به دنبال همین اتفاق، سیمان و کلینکر روی دست کارخانهها مانده و خریداری ندارد.
در این میان اما به دلیل مازاد تولید کلینکر حالا دولت در نظر دارد از تولیدکنندگان این صنعت به ازای صادرات این کالا مالیات دریافت کند. این در حالی است که تولیدکنندگان مخالف اجرای این قانون هستند و میگویند در صورت اجرای این طرح، بازارهای صادراتی از دست میرود و ارزی برای تامین و تعمیر قطعات صنعت سیمان باقی نمیماند.
بازارهای صادراتی را از دست میدهیم
در همین رابطه دبیر انجمن صنعت سیمان با اشاره به دریافت مالیات از صادرکنندگان کلینکر گفت: اجرای این طرح باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود. دولت بر این باور است که کلینکر یک ماده خام است و به ازای صادرات این مواد اولیه باید از صادرکنندگان آن مالیات دریافت شود.
عبدالرضا شیخان توضیح داد: کلینکر برخلاف نظر دولتمردان ماده خام نیست. بلکه یک ماده نیمساخته است که برای تهیه آن برخی اقدامات روی آن انجام میشود تا ماده نهایی به دست بیاید. پس دولت نباید از این کالا مالیات دریافت کند.
وی افزود: چنانچه مالیات از صادرات کلینکر اخذ شود ممکن است تجار سایر کشورها، عربستان را جایگزین بازار ایران کنند. آن زمان به جای اینکه ما از محل صادرات کیلینکر ارز دریافت کنیم این ارز نصیب دیگر کشورها میشود.
دلیل استقبال از کلینکر در بازارهای جهانی
دبیر انجمن سیمان گفت: ارزش افزوده کلینکر بیشتر از سیمان است. برخی کشورها مانند عراق با خرید کلینکر از ایران در بخشهای سایشی کارخانههای خود استفاده میکنند.
وی توضیح داد: کشورهای همسایه به دلیل صادرات فلهای این محصول و کاهش هزینههای حمل و نقل خریدار کلینکر ایران هستند. برای صادرات سیمان اما باید این کالا را در پاکت بستهبندی و بعد حمل کرد. همین مساله قیمت سیمان را در بازارهای بینالمللی بالا میبرد.
شیخان گفت: صادرکنندگان با ارز حاصل از صادرات کلینکر قطعات یدکی و مواد اولیه دستگاههای صنعت سیمان را به کشور وارد میکنند. این در حالی است که با اخذ مالیات هزینه تمامشده این کالا افزایش پیدا میکند و در نتیجه صادرات این محصول نیز صرفه اقتصادی ندارد.
قیمت کلینکر در بازارهای صادراتی
وی بیان کرد: البته در بازارهای صادراتی قیمت سیمان و کلینکر بین 3 تا 6 دلار اختلاف دارد، اما هزینههای پاکت و یک سری تشریفات گمرکی هزینه صادرات را برای صنعت سیمان بالا میبرد.
شیخان گفت: اکنون کلینکر ایران به عراق و کویت صادر میشود. قیمت سیمان در بازارهای صادراتی حدود ۲۶ دلار است این در حالی است که کلینکر با قیمت ۲۰ دلار صادر میشود.
پیشتر عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان گفته بود: مردم سیمان نمیخرند چون قیمتها ثابت شده و دپوی سیمان دیگر توجیه اقتصادی ندارد.
انتهای پیام