کاهش خرید مردم و رقابت تولیدکنندگان بر سر ارزان فروشی کالاها

0
فروشگاه
فروشگاه
رئیس فدراسیون تشکل صنایع غذایی و کشاورزی گفت: با اصلاح نظام یارانه، رقابت تولیدکنندگان بر سر ارزان‌تر شدن قیمت کالاهاست.

به گزارش نبض صنعت، امیررضا ثابت پی گفت: اصلاح نظام یارانه و تاثیر گذاری بر قیمت روغن، مرغ و تخم مرغ موجب شده تا فروش صنعت غذای آماده به واسطه کاهش قدرت خرید، ۵۰ درصد کاهش یابد.

به گفته وی، با نوسان قیمت مرغ، تخم مرغ و روغن در پی حذف ارز ترجیحی، سرمایه در گردش ۲ برابر افزایش داشته است.

ثابت پی با بیان اینکه با اصلاح نظام یارانه، دورریز کاهش و بهره وری افزایش می‌یابد، افزود: در مجموع بحث یارانه‌ها بیشترین تاثیر گذاری را بر صنعت غذا داشته است.

رئیس فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی گفت: با توجه به جراحی اخیر در اقتصاد، بازار خود را پیدا می‌کند و این طور نیست که تولیدکنندگان حاشیه سود خود را بالا ببرند چرا که شرکت‌های رقابتی جایگزین می‌شوند؛ بنابراین در بازار رقابتی آزاد، جنگ بر سر ارزان‌تر کردن قیمت کالاهاست و دیگر قیمت دستوری معنا ندارد.

براساس آمار اعلامی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی روزانه یک دهم مردم غذای آماده مصرف می‌کنند، همچنین نیروی انسانی ارزان یک مزیت رقابتی برای حضور در بازار‌های خارجی است.

ضرورت کاهش نرخ بهره تسهیلات واحد‌های تولیدی

محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی نیز در این مورد گفت: گرچه طی سال‌های اخیر مسئولان شعار حمایت از تولید را می‌دهند، اما مجلس باید حمایت از تولید را قانونی کند چرا که با اجرای این قانون و دریافت مالیات از فرار‌های مالیاتی به طبع از تولید بالاتر است.

به گفته وی، با اصلاح نظام یارانه و افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد، بیمه و مالیات تولیدکننده چاره‌ای جز اصلاح قیمت ندارد، هرچند به واسطه رقابت بین تولیدکنندگان قیمت‌ها نوسان چشمگیری ندارد.

نقاشی افزود: وقتی تسهیلات با نرخ بهره ۱۸ درصد توسط بانک در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد، با احتساب ترهین سند، بلوکه پول و غیره ۲۲ درصد تمام می‌شود که این امر هزینه تمام شده را به شدت افزایش می‌دهد.

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی گفت: درج قیمت تولیدکننده و عدم درج قیمت مصرف کننده بر روی کالا با انتقاد شدید تولیدکنندگان رو به رو شد که با پیگیری‌هایی مکرر قیمت مصرف کننده الزامی‌ شد چرا که با لحاظ درصد سود‌های مختلف، مصرف کنندگان نسبت به تولیدکنندگان بدبین می‌شدند.

بنابر اعلام وزیر جهاد کشاورزی در طرح مردمی سازی و اصلاح نظام یارانه تامین نقدینگی واحد‌های تولیدی امری حائز اهمیت است که چک‌های برگشتی و بدهی‌های معوق برای اجرای این طرح توسط بانک مرکزی مانع زدایی شده اند.

قانون فضای کسب و کار به درستی اجرا نمی شود

حسن گرجی عضو فدراسیون تشکل صنایع غذایی و کشاورزی نیز در این مورد معتقد است: پس از درگیری روسیه و اوکراین امنیت غذایی جهان به مخاطره افتاد چرا که این ۲ کشور تامین کننده ۲۷ تا ۲۸ درصد گندم و ۴۰ درصد غلات و دانه های روغنی بودند.

به گفته وی، امنیت غذایی اولویت تمامی کشورهاست که در این راستا برخی دولت ها صادرات گندم را ممنوع اعلام کردند و در کشور ما هم برای حفظ امنیت غذایی حاکمیت باید به کمک تولیدکنندگان بیاید‌.

گرجی افزود: قانون تسهیل فضای کسب و کار به درستی اجرا نمی شود، درحالیکه دولت در تصمیم گیری ها باید با بخش خصوصی مشورت کند و از توان بخش خصوصی بهره بیشتری بگیرد.

عضو فدراسیون تشکل صنایع غذایی و کشاورزی گفت: برای حفظ امنیت غذایی دولت باید به کمک تولیدکننده بیاید و با تسهیلات ارزان قیمت و دریافت مالیات کمتر آنها را حمایت کند. هر چند مالیات از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته اما برای حفظ واحدهای تولیدی باید به سرعت به ۵ درصد برسد.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید