راه کار رشد و رونق تولید چیست؟

0
عملکرد دولت و بانک مرکزی طی ماه های اخیر نشان دهنده روند کاهشی رشد نقدینگی و پایه پولی کشور است.

به گزارش نبض صنعت، وظایف بانک مرکزی شامل تنظیم نرخ‌های بهره و کنترل تورم در اقتصاد کشور می‌شود. همچنین، بانک مرکزی مسئول نظارت بر بانک‌ها و نظام مالی، مدیریت رزروهای ارزی، و تسهیل تراکنش‌های پولی و تسویه معاملات مالی بین بانک‌ها و دولت است. این نهاد اهمیت بسیاری در حفظ استحکام و پایداری اقتصاد ملی دارد.

یک سال پس از اجرای سیاست تثبیت اثر آن بر ثبات اقتصادی کاملا مشهود است. با اینکه تنها حدود یکسال از اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی می‌گذرد، اما اثرات آن بر کاهش نوسانات بازار ارز، ثبات اقتصادی و بهبود شاخص‌های اقتصادی به خوبی احساس می‌شود.

محمدرضا فرزین، دی ماه سال گذشته مدت کوتاهی پس انتصاب به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، اتخاذ سیاست تثبیت اقتصادی را اعلام کرد و از مردم و فعالان اقتصادی خواست تا برای بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور به بانک مرکزی اعتماد کنند.

با اینکه در ابتدا برخی افراد به اثرات این سیاست در آینده اقتصاد ایران با شک و تردید نگاه می‌کردند، اما اکنون اثرات مثبت این سیاست بر کسی پوشیده نیست و بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی سیاست تثبیت را در بهبود مولفه‌های اقتصادی کشور و ثبات بازار‌ها در ماه‌های اخیر بسیار موثر می‌دانند. در تازه‌ترین آمارها نیز رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد نرخ رشد پایه پولی که در فروردین ماه به ۴۵ درصد رسیده بود در ماه گذشته به ۳۹.۶ درصد و برای اولین بار در آبان ماه به ۳۸.۵ درصد کاهش یافت.

فرزین همچنین گفت که تا پایان سال نرخ رشد پایه پولی را به زیر ۳۰ درصد کاهش خواهیم داد، به عبارتی ما نرخ رشد پایه پولی را به نرخ رشد نقدینگی نزدیک خواهیم کرد.

وی نرخ رشد نقدینگی که در مهرماه به ۲۶.۴ رسیده بود را نیز ۲۶.۲ درصد در آبان ماه اعلام کرد و افزود: مسیر رسیدن به نرخ رشد نقدینگی ۲۵ درصد تا پایان سال ادامه خواهد یافت و تلاش می‌کنیم تا به بخش واقعی اقتصاد آسیب نرسد.

ثبات بازار ارز نتیجه مدیریت خوب بانک مرکزی است

حمیدرضا کاظمی؛ نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در این مورد گفت: چند ماهی است که شاهد ثبات در بازار ارز کشور هستیم که دلیل آن مدیریت خوب بانک مرکزی است، البته طی چند وقت اخیر شاهد نوساناتی در بازار ارز بودیم که منشا اقتصادی نداشت و در نهایت با اقدامات خوب بانک مرکزی مهار شد.

وی افزود: گاهی شاهد شیطنت و توطئه‌هایی از سوی دشمنان برای ایجاد نوسان و تلاطم در بازار ارز هستیم که نمونه اخیر آن در ماه‌های گذشته رخ داد، اما به واسطه ثبات ایجاد شده در بازار این نوسانات مهار شد و تاثیر منفی بر اقتصاد نداشت. امیدواریم که روند رو به رشد اقتصادی و ثبات ارزی ادامه داشته باشد به طوری که بتوانیم تاثیر آن را بر قیمت کالا‌ها حس کنیم.

روند کاهشی رشد نقدینگی و پایه پولی نشان از مسیر درست سیاست تثبیت دارد

سید محمدرضا میرتاج الدینی؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز گفت: در چند ماه گذشته شاهد ثبات در بازار ارز و به تبع آن در سایر بازار‌ها بودیم که بررسی نماگر‌ها و شاخص‌های اقتصادی کشور نیز از بهبود اقتصادی خبر می‌دهد. در چند ماه گذشته نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی اقتصاد کشور روند کاهشی را طی کرده است و این نشان از مسیر درست سیاست تثبیت اقتصادی بانک مرکزی دارد.

وی ادامه داد: درست است که ثبات کامل در بازار هنوز ایجاد نشده، اما شاهد ثبات نسبی در بازار‌های مختلف کشور هستیم و با توجه به متغیر‌های اقتصادی، روند پیش رو ثبات و آرامش اقتصادی را نوید می‌دهد. ثبات در بازار ارز و سایر بازار‌ها و ایجاد ثبات اقتصادی در کشور امیدواری نسبت به آینده را افزایش می‌دهد و ما شاهد آرامش در اقتصاد و همچنین در سطح جامعه خواهیم بود.

در سایه ثبات اقتصادی، رشد و رونق تولید محقق می‌شود

هادی بیگی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز معتقد است: امروز شاهد ثبات اقتصادی در بازار هستیم که این مسئله در سایه کنترل رشد نقدینگی و کنترل رشد پایه پولی در کشور محقق شده است. امیدواریم که در ادامه مسیر نیز شاهد ثبات بیش از پیش در حوزه اقتصادی باشیم چرا که در سایه این ثبات، رشد و رونق تولید محقق خواهد شد.

وی تصریح کرد: در هفته‌های اخیر شاهد مدیریت و کنترل نوسانات در بازار ارز توسط بانک مرکزی بودیم که لازمه تداوم ثبات اقتصادی، تداوم همین مدیریت قوی بر بازار ارز و اقتصاد کشور است. باید مراقب باشیم تکانه‌های اقتصادی پس از آرامش ایجاد در بازار که در دولت یازدهم اتفاق افتاد، در شرایط فعلی اتفاق نیفتد و با دقت لازم بر بازار نظارت و کنترل داشته باشیم.

انتهای پیام

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید